fredag 31 maj 2013

Bejaka moderskapet igen

En insändare i UNT, 26 maj 2013:

Bejaka moderskapet igen

Barnfamiljerna lider under en omänsklig stress. I värsta fall kan det leda till att små barn glöms bort i bilar. Nu bör tusen varningsklockor ringa om att jobbpressen blivit för hård för småbarnsföräldrarna. Djuren har en lag som skyddar deras naturliga beteende. Är inte människan värd en liknande lag?
Vi mådde faktiskt bättre före jämställdheten. Då levde vi i traditionella familjer och kvinnor var hemmamammor och barnen var hemma och lekte på gårdarna.
Tidigare generationer var kloka, när de levde efter gamla beprövade traditioner. Det var ju traditioner som hade fungerat bra i tusentals år och som vi fortfarande är anpassade till även i dag. De insåg att könen är olika och bra på olika saker och ändå lika mycket värda. Vi ska samarbeta och komplettera varandra. Då mår vi bäst.
Anknytningsteorins fader, John Bowlby, hävdade att barn behöver tre år för att bygga upp en trygg anknytning till föräldrarna. Men i dag hinner barnen inte fullborda sin anknytning på det enda år, som vi, i vår blinda okunnighet, erbjuder dem.
Blotta misstanken att det är den förtidiga separationen mellan mor och barn, som gör att många mår dåligt, borde få oss att stoppa detta feministiska experiment.
Vi bör ta lärdom av tidigare generationer och införa valfrihet för föräldrarna genom att jämställa vården av egna barn med vården av andras barn. Feministerna tycks inte förstå detta. Vård av egna barn kallar de ”frivillig arbetslöshet”. Ingen föraktar moderskapet så glödande som en feminist.Även vi människor måste få rätt att leva i enlighet med vårt naturliga beteende.
Monica Sunvard  Norrköping

Likabehandlingsprincipen bör gälla även barnomsorgen i hemmen. Hemmaföräldrar bör få dagiskostnaden för det yngsta barnet som lön. Blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar