fredag 7 mars 2014

Är hemmabarn människor?

 I dagens Sverige räknas hemmabarnen som en del av hemmet. De räknas in som del av det obetalda hemarbetet, som att diska och gå ut med hunden. Ska man behandla människor så?

Allas lika värde, gäller inte det barnen? Är inte alla barn människor och lika värdefulla för samhället? Om egna barn räknades som människor borde väl vården av dem räknas som ett arbete med människor - ett samhällsnyttigt arbete med människor.

Man borde kunna skilja på ett egennyttigt arbete med städning av det egna hemmet och ett samhällsnyttigt arbete med samhällets framtida medborgare.

Alla barn måste räknas som människor - även de som vårdas av en förälder! Vården av egna barn måste  räknas som ett samhällsnyttigt arbete med människor - inte som ett egennyttigt hemarbete.
När ska Sverige inse detta?

Varför säger feministerna inte det mest självklara? Detta nämligen: Kvinnan skall jämställas genom att födandet och vården av barnen ska respekteras som det samhällsnyttiga arbete som det faktiskt är!
Kan det vara så att de är falska feminister? De nedvärderar ju det kvinnliga och vill att kvinnan ska överge sin kvinnlighet och i stället leva som män för att bli jämställda. 

Det kvinnliga ska uppvärderas - inte nedvärderas. Vården av hemmabarnen ska räknas som ett samhällsnyttigt arbete, inte ett egennyttigt hemarbete.
 
Likabehandlingsprincipen bör gälla även barnomsorgen i hemmen. Hemmaföräldrar bör få dagiskostnaden för det yngsta barnet som lön. Blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar