måndag 27 juni 2011

Låt staten producera barnen - då blir vi jämställda!

Tänk om staten kunde producera barnen i särskilda barnfabriker? Med provrör och ägg- och spermiedonationer? Då, äntligen behöver inte kvinnorna slösa bort en dag ens på sånt strunt som att föda och amma och vårda barn. Då kan de lönearbeta exakt lika mycket som männen. Ironi? Tja. Är det inte ditåt feminismen strävar - helt barnfria kvinnor?

Det här skickade jag som en insändare till NT (2007):
"Låt staten föda barnen!
Arbetarrörelsens  Tankesmedja är upprörd över att 95 procent av vårdnadsbidraget, i Norge och Finland, utnyttjas av kvinnor. Kvinnorna förlorar därmed tid för arbete. När ”arbetslinjen” gäller, ska kvinnor inte få bidrag för att slösa bort tid på sina barn. Därför varnar man regeringen för att införa vårdnadsbidrag i Sverige.
Nu kan Tankesmedjan Feminix meddela något ännu värre. Inte mindre än 100 procent av människor, som föder barn, är kvinnor. Det vore biologiskt besvärligt att göra så att männen kan dela på barnafödandet. Istället föreslår Feminix att en statlig klinik inrättas för produktionen av ny arbetskraft. Det kan ordnas med hjälp av provrör och japanska mödrarobotar.
Då blir föräldraledigheten onödig, föräldraskapet kan helt avskaffas och den kvinnliga arbetskraften behöver inte avstå från flera månaders lönearbete för barnafödande och spädbarnsvård. De kan finna lyckan i att alltid utnyttjas av arbetsgivarna. Så löser man problemet med jämställdheten. För det är väl arbetet, inte barnen, som är livets mening?"

Lite ironiskt, men vad gör man? Feministerna är väl fortfarande motståndare till att ge föräldrar ekonomiska möjligheter att själva vårda och fostra sina barn, eller hur? Föräldrar som tar hand om sina egna barn - hu så hemskt!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar