tisdag 5 februari 2013

Om den ekonomiska styrningen i barnomsorgen

En tänkvärd kommentar på artikeln "Kvällsöppet på förskolan" i tidningen VLT:

Den kommunala barnomsorgen har blivit Sveriges heligaste politiska ko! För att se till att landets småbarnsföräldrar frånhänder sig sina guldklimpar till andra för omsorg har stat & kommun gått mkt systematiskt till väga:

Det började med skattesystemet som numera tillämpar omvänd hänsyn till försörjningsbörda, innebärande att en eninkomstfamilj alltid betalar mer i skatt än en flerinkomstdito gör, i varje inkomstläge! Det fortsatte med skattesatser som med avsikt sattes så högt att ingen normal inkomsttagare längre kan försörja sin familj på sin inkomst.

Och för att slutgiltigt se till att föräldrarna agerar politiskt korrekt skattesubventionerar man den kommunala barnomsorgen till drygt 90 procent av produktionskostnaden, innebärande att heltidsplatser som kostar ca 15 000 kr i månaden erbjuds föräldrarna för endast ca 1 200 kr.

Inte särskilt konstigt att föräldrarna upptäcker att de inte längre har råd att hålla sina barn hemma ens på kvällar & nätter! 


Bo C Pettersson

Likabehandlingsprincipen bör gälla även barnomsorgen i hemmen. Hemmaföräldrar bör få dagiskostnaden för det yngsta barnet som lön. Blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar